Hoppfull jobbpolitik

Efter att ha konstaterat att en betydande mängd varsel nu ser ut att verkställas inför och under sommaren och samtidigt läst om alla som nu gör sina sista dagar på jobbet, känns socialdemokraternas jobbpolitik som nu lanseras som ett viktigt hopp i jobbkrisens mörker.

Ur det nya s-programmet framgår att Socialdemokraterna vill;

  • Ersätta Arbetsförmedlingen med en kompetensförmedling.
  • Inrätta en kompetensförsäkring som ska möjliggöra att man ska kunna studera under kortare eller längre tid mitt i arbetslivet.
  • Inrätta en Kompetenskommission som kart lägger det framtida behovet av och tillgången på yrkesutbildningar nationellt och regionalt och tar initiativ till utbildnings satsningar.
  • Slå ihop delar av Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen till en ny organisation som ska ge ett effektivt och samordnat stöd till arbetslösa med komplexa behov och en svag ställning på arbetsmarknaden.

Jag tror att det är många som nu hungrar efter en politik som förstår hur människor som varslas från jobbet eller blir av med det, har det. I Sverige har vi en högre grad av arbetslösa ungdomar än i alla EU-länder utom ett. Det är inte den internationella krisens fel. Den allt för höga arbetslösheten i vårt land har sin förklaring i regeringens politik. Regeringen har med sin politik förvärrat situationen. Därför ökar arbetslösheten nu fortare i vårt land och därför är vi särskilt illa ute när det gäller den höga ungdomsarbetslösheten.

Annonser

Ett svar till “Hoppfull jobbpolitik

  1. Ping: Bra, Socialdemokraterna! « Dags för Rättvisa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s